matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
muł:
dx
∫
25x
2
+4
8 maj 19:49
Bogdan:
1
5
Wyłącz
przed znak całki, potem zastosuj podstawienie:
x = t
4
2
8 maj 19:55
Godzio:
5
5
Podstawienie:
x = t ,
dx = dt
2
2
1
dx
5
dt
∫
=
∫
= ...
4
25
x
2
+ 1
4
8
t
2
+ 1
8 maj 19:55
Chromosom:
1
dx
A nie może być
∫
i wyjdzie coś z arctg
25
x
2
+
4
25
8 maj 19:57