matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Magda:
Jak moge rozłożyc ten wielomian na czynniki? 20x
3
+8x+5x
2
+2= ?
8 maj 19:16
ICSP:
20x
3
+ 5x
2
+ 8x + 2 = 5x
2
(4x+1) + 2(4x+1) = (5x
2
+2)(4x+1)
8 maj 19:20
Magda:
Dzięki
8 maj 19:20