matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;(
Kiniaa:
jak wyznaczyć punkt przecięcia symetralnych
8 maj 18:58
ICSP:
rozwiązać układ równań z nimi.
8 maj 19:01
Kiniaa:
3
61
a; y = (−
)x +
4
40
4
6
b; y =
x +
3
5
3
33
c; y =
x −
4
8
to są moje symetralna i jaki układ to ma być
8 maj 19:08
ICSP:
3
61
y = −
x +
4
40
4
6
y =
x +
3
5
to jest pierwsza możliwość można rownież:
3
61
y = −
x +
4
40
3
33
y =
x −
4
8
albo też:
3
33
y =
x −
4
8
4
6
y =
x +
3
5
Jeżeli dobrze są policzone symetralne otrzymasz trzy takie same wyniki.
8 maj 19:10