niewadome
kaass: czy układ nierównośc o dwóch zmiennych to to samo co układ równań z dwiema niewiadomymi?
8 maj 16:01
roman: wg. mnie nie
8 maj 16:08
kaass: a możesz wytłumaczyć różnicę?
8 maj 16:10
roman: unfortunately no ...
8 maj 16:11
Kejt: nierówność to nie jest to samo co równość.. czyli automatycznie układ nierówności to nie to
samo co układ równań..
8 maj 16:11
kaass: szkoda

dzieki
8 maj 16:12
Kejt: dodatkowo..
przykładowy układ równań:
x+y=3
2x−y=5
to jest układ z dwiema niewiadomymi.
ax+y=3
2x−by=5
a to jest z dwiema zmiennymi..
chyba niczego nie pokręciłam..
8 maj 16:13
roman: jeeee czyli trafiłem

wiedziałem ze cos jest nie tak z tymi niewiadomymi
8 maj 16:14