matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Twierdzenie pitegorasa
Niuu:
jak się oblicza pierwiastki w twierdzeniu pitegorasa np . 7 pierwiastek 2 do kwadratu + 7 pierwiastek 2 do kwadratu = x kwadrat . prosze pomóżcie
8 maj 14:21
ICSP:
(7
√
2
)
2
= 7
2
* (
√
2
)
2
= 49 * 2 = 98 (ab)
2
= a
2
* b
2
8 maj 14:24
ma:
12*
√
3
1 cze 18:31