matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wartość największa funkcji
piotr6:
Wyznacz wartość największa funkcji f(x) = −x2 + 4x – 2
8 maj 12:30
ICSP:
y
w
= q = wartość największa
8 maj 12:31
oaxoaxoax:
Oblicz deltę, a potem oblicz q. Wzór na q:
Δ
q=−
4a
8 maj 12:32