matematykaszkolna.pl
Pytanie Godzio: Witam, chciałbym się dowiedzieć jakie zagadnienia z matematyki są na pierwszym roku studiów, szukam i szukam, ale nic konkretnego nie mogę znaleźć, wiem że będą pochodne, całki, granice, a co oprócz tego ? Chciałbym w wolnych chwilach trochę sobie potrenować inne zagadnienia.
7 maj 22:02
Kejt: "potrenować" dobre.. po co Ty w ogóle na te studia idziesz? skoro przerobisz wszystko sam..
7 maj 22:04
Godzio: Bez studiów mnie nigdzie nie przyjmą A wszystkiego znowuż też nie przerobie sam emotka
7 maj 22:06
Kejt: w to ostatnie nie uwierzę
7 maj 22:12
Eta: He he Godzio ... mogę Cię przyjąć na osobistego kierowcę ( na merola )
7 maj 22:12
Godzio: Haha To grube tysiące będę zarabiać.
7 maj 22:13
Eta: No pewnie tak
7 maj 22:15
bump: http://wazniak.mimuw.edu.pl tu masz cos niby tam jest duzo informatycznych rzeczy ale matmy tez jest troche
7 maj 22:50
7 maj 22:58
danny: My (IMIR AGH) mieliśmy na pierwszym roku : granice, szeregi liczbowe, pochodne, całki nieoznaczone, oznaczone, podwójne, potrójne, krzywoliniowe, liczby zespolone, macierze, ukł wielu równań z wieloma niewiadomymi, normy, przestrzenie euklidesowe i kartezjańskie emotka
7 maj 23:40
Godzio: Dziękuję wszystkim, na pewno się te informację przydadzą emotka
7 maj 23:44
Sabin: Na pierwszym roku matmy? Dowody, dowody, dowody... emotka Tu moja "wspaniała" uczelnia http://www.sgh.waw.pl/instytuty/ie/oferta_dydaktyczna#matematykadzienne
7 maj 23:44
Jack: troszkę liczenia też jest, szczególnie na algebrze liniowej i analizie emotka Z mojego doświadczenia wynika, że dopiero na późniejszych latach większą część czasu wypełniają dowody
7 maj 23:47
ich : to zależy na jaki kierunek pójdziesz ja miałem np. algebrę ( układy równań, liczby zespolone,geometria wyrażona w sposób analityczny, geometria Łobaczewskiego) szeregi,całki, funkcje wielu zmiennych aktualnie mam dość ciekawy przedmiot mianowicie : funkcje zmiennej zespolonej
7 maj 23:49
Godzio: Z tego co widzę to chyba najpierw zajmę się szeregami i liczbami zespolonymi, a później się zobaczy jak to opanuję emotka
7 maj 23:53
ich : a na jaki kierunek idziesz konkretnie ja np. elektronika i telekomunikacja
7 maj 23:56
Godzio: Matematyka na PWr
7 maj 23:57
danny: Funkcje zmiennej zespolonej rządzą miazga temat ogólnie u nas analiza zaczęła się stwierdzeniem −dzień dobry−to wykład z analizy matematycznej....niech R będzie przestrzenią Banacha...
7 maj 23:58
danny: Ale Godziu polecałbym Ci coś innego niż 'suchą' matematykę....emotka jakiś kierunek po którym nie będziesz musiał dymać za grosze skoro tak dobrze umiesz matmęemotka np automatykę i robotykę lub coś w tym styluemotka telekomunikacja też jest niezłaemotka
8 maj 00:00
ich : to życze powodzenia to naprawdę trzeba mieć głowę do tego u nas profesor tłumaczył to tak : inżynier nie musi tego wyjaśniać ważne że wie jak to stosować a matematyk musi to wyjaśnić powołując się wyłącznie na logike
8 maj 00:01
Godzio: Niestety gdzie indziej niż na matmie siebie nie widzę, także pozostaje mi tylko to emotka
8 maj 00:03
danny: My mieliśmy wiele "fajnych" przedmiotów ale jeden będę pamiętał do końca życia −> Dynamika Maszyn oraz wspaniały prowadzący prof.Michalczyk (pozdrowienia) emotka skala ocen nie była zbyt rozbudowana 5,0 albo 2,0 bo jak mawiał prof. mały błąd małym błędem a most się zawali
8 maj 00:04
ich : a że tak zapytam się ile masz lat ? bo całki rozpierdalasz.
8 maj 00:06
Godzio: 19, pisałem teraz maturę emotka
8 maj 00:07
ich : a wiec dasz sobie rade na praktycznie każdym kierunku więc nie idz na na samą matematykę czy my się interesujący?
8 maj 00:10
Godzio: Czemu nie ? Zawsze jak się zdecyduję to mogę robić matematykę finansową, a później do banku emotka
8 maj 00:12
ich : albo do biedronki
8 maj 00:22
ich : jesteś mgr matematyki więc się nadasz
8 maj 00:23
Godzio: Dzięki
8 maj 00:36
Tomek.Noah: To co jest na pierwszym semestrze i drugim na SGH to tyle nic wiecej? Zadnych dodatkow tylko to co jest na planie?
8 maj 09:57
myfek: Godziu jak mi się uda za rok to będziemy na tym samym wydziale, bo na ppt się wybierasz? emotka
8 maj 10:47
oaxoaxoax: A czy studiuje ktoś tutaj z obecnych grafikę komputerową ? Jeżeli tak, to jak wam się wiedzie, z czym jest ciężko itd. Czekam na wasze relacje i opinie .
8 maj 13:29
essh: albo elektrotechnike/energetyke w Łodzi =D tez chetnie bym sie czegos dowiedział
8 maj 15:26
bart: taaa.. jeszcze o pedagogike sie zapytajcie −.−
8 maj 17:35
luk18: Ja też wybieram się na matematykę ale na uwaw, widzę że będzie ciekawie...
8 maj 17:44
ICSP: a ty Godziu na jaki kierunek?
8 maj 17:44
luk18: A jest tu może ktoś kto studiuje matme na uwaw? Jeśli tak to może podzieliłby się ze mną cennymi doświadczeniami
8 maj 17:46
bump: polecam technologie drewna
8 maj 17:48