o
moni: to jest śmieszne, ale bardzo mnie to dręczy 6/2(1+2) =?
ja uważam, że 9, bo przecież z kolejności wykonywania działań to najpierw nawiasy, później
mnożenie, dzielenie i dodawanie

czyli 6/2*3=18/2=9
7 maj 21:29
Pepsi2092: | 6 | |
| *(1+2)= 3*3=9 na 100%  |
| 2 | |
7 maj 21:33
7 maj 21:36
7 maj 21:38
ceaser I: tak
7 maj 21:40
Pepsi2092: Ten drugi też jest dobrze zrobiony, bo działania zaczynasz od nawiasów (), potem [] i na końcu
mnożenie,dzielenie, odejmowanie,dodawanie
7 maj 21:40
kylo: Oba sa dobrze, tylko ze latwo zauwazyc ze w drugim sa nawiasy ktore calkowicie moga zmienic
przyklad.
7 maj 21:43