matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
marta :
Która z liczb jest równa sumie wszystkich parzystych liczb dwucyfrowych ? a 2430 b 2340 c 2432 d 2452
7 maj 20:15
Eta:
odp; a)
7 maj 20:18
Eta:
wszystkich liczb dwucyfrowych parzystych jest
45
10,12,14,......., 98 , tworzą ciag artm. a
1
= 10, r= 2, a
n
= 98
a
1
+a
n
S
45
=
*n =............ policz i otrzymasz odp; a)
2
7 maj 20:21
siwek :
7 maj 20:23
marta :
dzięki
7 maj 20:24