matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeśli ułamek U{2x}{x=1} rozszerzmy tak , aby w jego mianowniku było x^3+1 ,to w
siwek :
2x
Jeśli ułamek
rozszerzmy tak , aby w jego mianowniku było x
3
+1 ,to w liczniku
x=1
otrzymamy A 2x
3
+2x
+
2 B 2x
2
+ x C 2x
3
−2x
2
+2x D 2x
2
+2x
7 maj 19:49
bump:
x=1?
7 maj 19:50
siwek :
2x
chodzi o ułamek
x+1
7 maj 19:52