Wykresy funkcji
duu duu: Witam,
Wykonaj wykres funkcji:
| | ⎧ | 5 dla x∊( −∞, −5) | |
| a) f(x) = | ⎨ | x dla x∊<−5, 3) |
|
| | ⎩ | x dla x∊<3, +∞) | |
Jak się za to zabrać ?
7 maj 18:17
Bizon: ... a dobrze przepisałes ... w obu ostatnich przedziałach f(x)=x?
7 maj 18:37
duu duu: tak mam napisane na kartce, f(x) i to wszystko spięte klamrą
7 maj 18:39
Bizon:

pewnie w drugim przedziale f(x)=−x po co wydzielanoby przedział drugi i trzeci ...
Jesli tak to rysunek:
7 maj 18:49
duu duu: kurczę tam w x dla x∊<3, +∞) powinno być 1 dla∊<3, +∞) ale gapa.
7 maj 19:12
Eta:
7 maj 19:28
duu duu: b)
| | ⎧ | 1 dla x∊(−∞, −1) | |
| f(x) = | ⎨ | x+2 dla x∊<−1,1> |
|
| | ⎩ | 3 dla x∊(1, ∞) | |
7 maj 21:20
duu duu:

Czy tak ?
7 maj 21:27
ceaser I: tak
7 maj 21:48