matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
olaaaa:
rozłoz na czynniki x
3
+ 3x
2
− 4x −12=
?
7 maj 16:03
bump:
x
2
(x+3)−4(x+3) (x+3)(x
2
−4) (x+3)(x−2)(x+2)
7 maj 16:04
Vizer:
x(x
2
−4)+3(x
2
−4)=(x+3)(x
2
−4)=(x+3)(x−2)(x+2)
7 maj 16:05
olaaaa:
dzieki
7 maj 16:11