Rozwiąż równanie
Paweł: 8x6 − x3 = 0
7 maj 14:23
Nie jestem mądry: x3(8x3−1)=0
x3(2x−1)(4x2+2x+1)=0
x3=0 lub 2x−1=0 lub 4x2+2x+1=0
7 maj 14:25
Paweł: No to Twoje rozwiązanie wygląda sensownie, ale możesz mi jeszcze wytłumaczyć w jaki sposób ma
się ono do podanego w książce: (−3; −2) ∪ (2; ∞) ?
7 maj 14:50
Nie jestem mądry: Szczerze to pojęcia nie mam
7 maj 14:58
Paweł: No to czekam na kogoś mądrego, kto mógłby mi to wytłumaczyć
7 maj 15:11
Paweł: Wspólnie ze znajomym stwierdziliśmy że chyba mamy błąd w druku, i odpowiedzi do dwóch zadań są
zamienione miejscami − czyli wszystko jest chyba okej, dzięki za pomoc ;x
7 maj 15:14