ciąg (a n) jest określony wzorem an=2n*{2} -4n -1 . które z poniszych zdasń jest
arek: I drugi wyraz ciągu (a n ) równa się (−1)
II wszystkie wyrazu ciągu (a n) są dodatnie
III istnieje wyraz ciągu (a n ) o wartości równej 0 ,
a. I i II
b . I i III
c. II i III
d. tylko I
7 maj 12:22
roman: to jest an=2n*√2−4n−1 >?
7 maj 12:23
arek: an =2n ( do kwadratu ) − 4n −1
7 maj 12:26
roman: aaa teraz to co innego jak chcesz zrobic kwadrawt do na 6 z shiftem nacisnij ... zaraz za
liczba jaka chcesz zpotengowac
=an=2n2−4n−1
7 maj 12:29
roman: chodzi o zdanie prawdziwe czy falszywe
7 maj 12:30
roman: ok juz widze ....
7 maj 12:31
roman: tylko I
7 maj 12:32
roman: czyli d .
7 maj 12:32
arek: dzięki
7 maj 12:34