Ostrołupy
Damian16149: Oblicz pole powiechrzni całkowitej ostrosłupa prawidłowego czworokątenego,którego krawedz
podstawy ma długość 5cm,a wysokosc sciany bocznej jest o 20% krótsza.
7 maj 09:04
oktavius:

P
c =25cm
2 + 4(5*80%*4)cm
2=(25 + 64)cm
2=89cm
2
na rysunku h=80%*5 = 4
7 maj 09:24
roman: możesz mi powiedzieć dlaczego tutaj mnożyłeś w nawiasie przez 4 jak już to zrobiłeś przed
nawiasem >?
7 maj 12:09
roman: aha ok już rozumiem wzór na pole trójkąta .... czasami mam takie zaćmienie że o matko ...
7 maj 12:35