matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Cią geometryczny. Czarna magia.
Aaa:
Pomiędzy liczbą 13
1
3
i 67
1
2
Wstaw 3 inne liczby tak aby otrzymać 5 wyrazowy ciąg geometryczny. Proszę o pomoc
7 maj 04:21
Bizon:
40
a
1
=
3
135
a
5
=
2
a
5
a
1
q
4
135
3
81
=
=q
4
⇒ q
4
=
*
=
a
1
a
1
2
40
16
3
q
1
=−
a
2
= ... a
3
= ... a
4
= ...
2
3
q
2
=
a
2
= ... a
3
= ... a
4
= ...
2
7 maj 08:27
roman:
40
skącd wziołeś a
1
=
>?
3
7 maj 11:28
pomagacz:
a
1
= 13
1
3
=
13*3+1
3
=
39+1
3
=
40
3
7 maj 17:43