matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Martyna:
x(3−x)
3−2x
2
−
= 2x
3
6
15
7
=
3−x
x
6 maj 17:02
Nie jestem mądry:
2x(3−x)−(3−2x
2
)=12x 6x−2x
2
−3+2x
2
−12x=0 −6x=3 x= −
1
2
15x=21−7x 15x+7x=21 22x=21 x=
21
22
6 maj 17:47