rozwiąż równanie i nierowność
Majka : a) (x+1)2 + 3x2 = (2x −1)2 + 7
b) 4 (x+1) + 3x > 7x+2
6 maj 14:32
Majka : Prosiłabym o rozwiązanie mi tego.
Z matematyki jestem istnym matołem idzie mi gorzej niż źle na jutro mi to potrzebne
6 maj 14:35
Kejt: to weź to chociaż rozpisz ze wzorów skróconego mnożenia.. ja mogę potem dokończyć.
6 maj 14:40
Nie jestem mądry: a)
x2+2x+1+3x2= 4x2−4x+1+7
4x=7 ⇒ x= 74
b)
4x+4+3x−7x−2>0
2>0
Nie ma rozwiązań
6 maj 14:42
Nie jestem mądry: w a0
6x=7 x= 76
6 maj 14:43
Kejt: phi..kradziej
6 maj 14:43
Nie jestem mądry: nie wytrzymałem
6 maj 14:44
6 maj 14:45
Nie jestem mądry: Ale komplementy...
6 maj 14:46
Majka : Dzięki
6 maj 14:48