fizyka
tomek23: tomek23: fizyka...pomocy
tomek23: W polu jednorodnym o natężeniu 18N/C umieszczono swobodnie ciało o masie 0,6g i
ładunku
6UC.Oblicz prędkość tego ciała i drogę przebytą po upływie 4s. POMOCY
6 maj 11:30
Nie jestem mądry: | | F | |
E= |
| − natężenie pola ⇒ F= Eq
|
| | q | |
| | mv2 | |
Ek= |
| − energia kinetyczna ładunku
|
| | 2 | |
Wiemy że praca jest równa zmianie energii więc
E
k= W
siłę masz podaną masę i czas też podstaw do wzoru i wylicz.
Pozdrawiam
6 maj 12:21
Nie jestem mądry: nie zapomnij zmienić gramy w kilogramy
6 maj 12:25