Jakie odczucia po maturze?
Gustlik: Kochani, jakie odczucia po maturze z matmy? Bo wg mnie obie matury były trudniejsze od
zeszłorocznych, ale do zdania, należałoby jednak mimo wszystko poprawić program i podnieść
poziom nauczania w szkołach, sam znalazłem w maturze podstawowej zadania na pograniczu
rozszerzeń, np. układ równan z parametrem. Poziom nie jest straszny, ale program nauczania DO
BANI

!
6 maj 01:02
Ajtek: Gustlik zgadzam się z Tobą. Obie matury w porównaniu do ubiegłorocznej były trudniejsze.
A o programie nauczania nie wspomnę.
Wiesz co, ciekawi mnie jedna sprawa. Jakie przełożenie na pozim matury, mają wyniki osiągane
przez studentów pierwszego roku na kierunkach, gdzie matematyka jest przedmiotem kluczowym,
czy wiodącym i min. progi punktowe z ub. roku odnośnie rekrutacji. Mam tutaj na myśli
wszystkie kierunki techniczne, ekonomiczne, logistyczne itp.
Ciekawi mnie też przepływ informacji pomiędzy CKE, a uczelniami wyższymi dot. narybku po ub.
rocznej maturze i poziomie reprezentowanym przez tych absolwentów.
6 maj 01:27
M4ciek: Zarówno podstawa jak i rozszerzenie trudniejsze niż w zeszłym roku,przynajmniej dla
mnie.Ciekawe ile % zdających będzie miało poprawkę
6 maj 06:24
Zenek: No trudniejsza była niż rok temu

Zamknięte mam wszystkie dobrze, ale otwarte tylko połowę
6 maj 11:18
Kuba: Zgodzę się że trudniejsze oba były, ale podstawa była spoko, rozszerzenie o dziwo mi pasowało
(klasa językowa) a myślę że wyciągnę między 60%−70% gdzie próbne rozszerzone pisałem na
30%−40%
6 maj 11:22