Przykłady z podstawówki
Mery:

a) −x
2 − x + 4x − 5x
2 − 0,3x =
b)
12 (4x −2) =
c) −
18 x
2 − 8z + 0,125x 2 +8z + 0,8 x
2 y − 3 −
45 x
2 y =
5 maj 22:01
Mery: a) −x2 − x + 4x − 5x2 − 0,3x =
b) 12 (4x −2) =
c) − 18 x2 − 8z + 0,125x 2 +8z + 0,8 x2 y − 3 − 45 x2 y =
5 maj 22:06
ClearWhiteLight: a) = −6x
2 + 2,7x
b) = 2x − 1
W tym przykładzie c) nie jest pewien, bo nie wiem czy w tym "0,125x 2" chodzi o to, że ta
dwójka to jest potęga czy liczba, tylko zapomniałaś dodać jakiś znak przed nią.
5 maj 22:19