Równanie trygonometryczne, liceum poziom rozszerz.:
shan: sinxcosx − sin2x − cosx + sinx = 0
5 maj 20:06
shan: bump
5 maj 20:56
shan: bump2
5 maj 22:30
shan: bump3
proszę?
5 maj 23:25
julka: sinxcosx− cos2x−sin2x − cosx+sinx =0
cosx − sinx − cosx + sinx =0
l =p
5 maj 23:31
julka: nie to nie ma być tak, źle spojrzałam .
ale chyba taki rozwiazywałam ale nonstop nie zgadza mi się coś
5 maj 23:36
bump: spokojnie nie denerwuj sie
5 maj 23:38
Sabin: sin2x = 2sinxcosx...
5 maj 23:56
julka: sin2x = 2sinsxcosx
sin2x= 2sin2x −1
sin2x = 1− 2sin2x
sin2x= cos2x−sin2x
6 maj 00:00
Sabin:
Julko, nie wypisuj wszystkich wzorów jakie Ci się nawiną...
wzór cos2x − sin2x jest wzorem na cos2x...
6 maj 00:04
julka: to sa propozycje z jakich moze skorzystać.
nie tylko w tym zadaniu, ale w przyszłości
6 maj 00:07
Sabin:
Problem polega na tym, że 3 z 4 Twoich 'propozycji' są błędne. Tym bardziej "w przyszłości".
Co do samego zadania, to ciężko powiedzieć. Próbuję na kąty połówkowe, ale póki co ciężko.
6 maj 00:10