matura
TOmek: Jak tam rozszerzenie z majmy

Jakie zadanka, jakie odczucia?
5 maj 17:19
romanooo: że tak powiem, mam nadzieję że fizą nadrobię
5 maj 17:20
TOmek: była wartosc bezwzględna?
5 maj 17:21
romanooo: nie....
5 maj 17:23
TOmek: to super, bedzie z rok
5 maj 17:23
TOmek: za*
5 maj 17:24
romanooo: Uzasadnij jeśli P(A)= 0,9 P(B)= 0,7 że P(A⋀B') ≤ 0,3
5 maj 17:25
luk18: No własnie, jest ktoś, kto pokazałby jak zrobić to zadanie co romanoo napisał?
Było 12 zadań, I same na udowodnij, uzasadnij.... Tylko jedno było z parametrem przyjemne
zadanie
5 maj 17:29
Maciuś: luki18 czyli jednym slowem porażka?
5 maj 17:29
LOL: robie
5 maj 17:29
Kejt: dobrze, że piszę za dwa lata
5 maj 17:30
Maciuś: Mowisz że same udowodnij? heh dobrze że nie zapisywalem roz. bo bym tylko stracil czas
5 maj 17:30
Vax: Fajnie, że dają do wykazania dowody, dowód to podstawowa rzecz w matematyce, jak to kiedyś
powiedział Przemysław Mazur
5 maj 17:31
luk18: Powiem tak, co nienawidzę zadań z udowodnij, uzasadnij to zrobiłem wszystko.... Sam się sobie
dziwię, ale czy dobrze to pewności nie mam.... Naprawdę w tym roku rozszerzenie było kosmiczne
5 maj 17:32
Maciuś: Powiem wam ze dobrze, że podniesli poziom z matur tylko mogli uprzedzic troche wczesneij np
trudniejsza probna wg mnie jedyna probna matura od CKE to byl banal ,a przewaznie probna byla
trudniejsza od oficialnej
5 maj 17:32
Kejt: ciekawe jak Godziowi poszło..
5 maj 17:34
Maciuś: Vax Tu sie z Toba zgodze w 100% tymi zadaniami ukazuja sie ludzie ktorzy znaja matematyka ,a
nie umią . To zasadnicza roznica znac a umiec. Ci ktorzy zdaja roz maja wyuczone zdadania i
licza na podobne u wg schematu podążaja . Osoby ktorzy ogarniaja matme , rozumia i dzialaja
5 maj 17:34
romanooo: no pojechali z tą próbną... próbna taka banalna, a teraz przyjebali... to co było w zeszłym
roku przy dzisiejszej to jak podstawa...
5 maj 17:35
Kejt: umieją..nie umią
5 maj 17:35
Wojteq66: jak dla mnie rozsezrzenie trudne było...
5 maj 17:36
Godzio:
Kejt ... "Ciekawe jak Godziowi poszło" − chyba nie za fajnie ... liczę na 94 − 98%
5 maj 17:37
Piotrek: Czy komuś wyszły paskudne wyniki w zadaniach o środkowej i o sinusie w ostrosłupie?
5 maj 17:38
luk18:
5 maj 17:38
Alfred PRO:
P(A)= 0,9
P(B)= 0,7
mam udowodnic ,ze P(A⋀B') ≤ 0,3
P(A⋀B)=0,9−0,7=0,2
P(B')=1−P(B)=0,3
P(A⋀B')=0,9−0,2=0,7
Na pewno dobrze przepisałes dane z tego zadania?
5 maj 17:38
TOmek: jak ktos bedzie miał arkusz odrazu dawać link
5 maj 17:39
luk18: Mi wyszły paskudne, sinα=U{2√82{41} a o środkowej to chyba 2√42
5 maj 17:39
romanooo: mi teżż tak wyszedł sinus
5 maj 17:40
5 maj 17:40
Tomek.Noah: Alfred napewno tak nie bedzie a luk mi sin tyle samo wyszedl ale srodkowa inaczej...
5 maj 17:40
5 maj 17:40
romanooo: środkowa też
5 maj 17:40
luk18: No to super

może jakieś punkty dostane
5 maj 17:40
Piotrek: luk18: mam podobnie, ale nie wiem czy identycznie

także coś w tym jest
5 maj 17:41
TOmek: rumpek danke xD
5 maj 17:42
rumpek:
Zadanie 1
k6 − 2k4 + k2 = k2(k4 − 2k2 + 1) = k2(k2 − 1)2 = k2(k − 1)2(k−1)2 = [k(k−1)(k+1)]2
Widzimy, że są to 3 kolejne liczby całkowite w których przynajmniej jedna jest parzysta oraz
jedna podzielna przez 3. Iloczyn takich liczb dzieli się przez 2 * 3 = 6.
Więc k(k−1)(k+1) dzieli się przez 6, zatem [k(k−1)(k+1)]2 dzieli się przez 36
c.n.u.
5 maj 17:45
TOmek: ale dali zadanie z ciągów , omg
5 maj 17:46
luk18: No nieźle

Ale zadanie... No niestety tak go nie zrobiłem...
5 maj 17:48
rumpek: Ciekawe zadania
5 maj 17:49
5 maj 17:49
Wojteq66: 4 dowody w 1 arkuszu
5 maj 17:50
Ktuś: Jak zrobić to zadanie

Dany jest czworokąt wypukły ABCD niebędący równoległobokiem. Punkty M, N są
odpowiednio środkami boków AB i CD. Punkty P, Q są odpowiednio środkami przekątnych
AC i BD. Uzasadnij, że MQ || PN .
5 maj 17:51
rumpek:
W zadaniu 3 należało pamiętać o:
Δ > 0
x1 * x2 < 0
x1 + x2 > 0
i zauważyć:
(x1 − x2)2 = x12 − 2x1x2 + x22 = x12 + x22 − 2x1x2 = (x1 + x2)2 − 4x1x2
5 maj 17:51
romanooo: jest ktoś chętny policzyć całość
5 maj 17:51
luk18: Też jestem ciekaw rozwiązania
5 maj 17:52
Tomek.Noah: z ciagiem to ja akurat zrobilem dobrze
5 maj 17:52
TOmek: zadanie 2 .
c={a+b}{2}
a+b=2a−a+b
a+b=a+b
dobrze?
5 maj 17:52
K+K: dokładnie już mogę sobie pomarzyć że to zdałam

a tak mi zależało
5 maj 17:52
fefd: niby czemu rumpek te założenia ? nie bylo podane 2 pierwiastki róznych znaków
5 maj 17:52
Wojteq66: w m mi wyszło jakoś m nalezy (0,1) suma (2,3)
5 maj 17:52
wolfy: w 3 mi wyszlo m∊(0,1)∪(2,3) albo cos kolo tego...
5 maj 17:53
TOmek: nie nawidze zadań , "uzasadnij"
5 maj 17:53
luk18: Mi tyle co Wojteq66 i zgadzam sie z fefd
5 maj 17:53
TOmek: nie nawidze zadań , "uzasadnij"
5 maj 17:53
Kosmos: Kosmos tyle powiem
5 maj 17:54
rumpek: Racja moja wina nie doczytałem

w takim razie Δ > 0
5 maj 17:54
Vax: @Ktuś, można to szybko udowodnić w ten sposób, połóżmy na to płaszczyznę zespoloną i przyjmijmy
odpowiednie współrzędne zespolone:
| | a+b | | c+d | | a+c | | b+d | |
A(a) , B(b) , C(c) , D(d) , M( |
| ) , N( |
| ) , P( |
| ) , Q( |
| ) |
| | 2 | | 2 | | 2 | | 2 | |
| | a−d | | a−d | | 1 | |
Teraz zauważ, że (M−Q)x(P−N) = ( |
| )x( |
| ) = |
| (a−d)x(a−d) = 0 co dowodzi |
| | 2 | | 2 | | 4 | |
tego, że MQ jest równoległe do PN.
Pozdrawiam.
5 maj 17:54
Tomek.Noah: wychodzilo tak ze
m∊(−1,1)∪(2,+∞)
m∊(−∞,−1)∪(0,3)
wiec wychodzi chyba (2,3) tak wiekszosc w kalsie miala
5 maj 17:55
Wojteq66: a ile rozwiazan w rownaniu tryg.wam wyszlo ? mi chyba aż 6...pewnie zrąbałem cos..
5 maj 17:55
wolfy: 1 raz slysze o tych plaszczyznach
5 maj 17:55
Tomek.Noah: z tym co Vax pisze udowodnic mozna bylo w kierunku w tym ze to jest rowneleglobok ...
5 maj 17:56
Godzio:
(0,1) U (2,3)
Tomek.Noah
5 maj 17:56
rumpek: Rzeźnicze te zadania

dwa ze stereometrii, 4 dowody

Żeby za rok dali łatwiejsze. Teraz
pewnie takie dali bo rok temu za dobrze poszło
5 maj 17:56
Tomek.Noah: ja nie pamietam ale tez duzo ich bylo4 cos takiego...
5 maj 17:56
K+K: to właśnie nie miał być równoległobok wyraźnie było zaznaczone
5 maj 17:56
wolfy:
HA @Tomek.Noah na pewno dobrze jest gdy to jest rownoleglobok?

zrobilem tak
5 maj 17:57
Vax: Dokładnie, trzeba było udowodnić dla czworokąta niebędącego równoległobokiem
5 maj 17:57
Tomek.Noah: Godzio (2,3)
5 maj 17:57
Tomek.Noah: ale ten maly byl nie duzy...
5 maj 17:57
wolfy:

K+K o to mi chodzi...
5 maj 17:58
kamil: porażka, rozszerzenie lepiej mi poszlo mysle o 90−95 % a podstawa, nie wiem dlaczego byla dosyć
trudna... bede mial ok 80%
5 maj 17:58
Tomek.Noah: fuck ja pierdziele zle odczytalem zbior m...
5 maj 17:58
K+K: aaaaaa.....
5 maj 17:59
Vizer: mi tez wyszlo (2,3) xD
5 maj 18:00
Tomek.Noah:

i ten czerwony po wyliczeniach jest rownoleglobokiem
5 maj 18:00
Godzio:
A ja sobie narysowałem wszystko na osi, i odczytałem elegancko
5 maj 18:01
Vax: E tam, na zespolonych najszybciej wychodzi
5 maj 18:01
asdfg: kąt od tych stycznych wyszedł 90 stopni?
5 maj 18:02
wolfy: Godzio wiec jak bylo poprawnie?

sa jakies odp bo google nc nie wie :<
5 maj 18:02
Tomek.Noah: Jestem zmieszany po tej maturze (rozszerzonej...)
5 maj 18:02
Godzio:

Ja skorzystałem z tw. o odcinku łączącym środki dwóch boków trójkąta:
PM || AD
NQ || AD
PM || NQ
Co należało wykazać, tylko oczywiście nieco się rozpisałem żeby się nie przyczepili
5 maj 18:03
Piotrek: asdfg: mi wyszedł 90
5 maj 18:03
Tomek.Noah: tak
5 maj 18:03
Tomek.Noah: ja tak samo Godzio
5 maj 18:03
rumpek:
2sin
2x − 2sin
2 xcos x = 1− cos x
2 * (1 − cos
2x) − 2(1 − cos
2x)cox = 1 − cosx
2 − 2cos
2x − (2 − 2cos
2x)cosx = 1 − cosx
2 − 2cos
2x − (2cosx − 2cos
3x) = 1 − cosx
2 − 2cos
2x − 2cosx + 2cos
3x = 1 − cosx
2cos
3x − 2cos
2x − cosx + 1 = 0
2cos
2(cosx − 1) − 1(cosx − 1) = 0
(cosx − 1)(2cos
2x − 1) = 0
(cosx − 1)(
√2cosx − 1)(
√2cosx + 1) = 0
I teraz odczytujemy, tak
Godzio 
?
5 maj 18:03
Godzio:
Można tak, ale łatwiej:
2sin2x − 2sin2xcosx = 1 − cosx
2sin2x(1 − cosx) = 1 − cosx
1 − cosx − 2sin2x(1 − cosx) = 0
(1 − cosx)(1 − 2sin2x) = 0
(1 − cosx) * cos2x = 0
cosx = 1 lub cos2x = 0
I teraz można odczytywać
5 maj 18:05
wolfy: | | π | | 3π | | 5π | | 7π | |
rumpek tez tak robilem wyszlo 6 wynikow 0,2π, |
| , |
| , |
| , |
| |
| | 4 | | 4 | | 4 | | 4 | |
5 maj 18:05
Godzio:
wolfy mam identycznie
5 maj 18:06
Kuba: też tak mam, f yea !
5 maj 18:06
Kuba: A ile liczb 8 cyfrowych?
5 maj 18:07
wolfy: no moze 50% bedzie

tylko ciagow nie zrobilem reszta jeszcze nie wiem
5 maj 18:07
luk18: Kurde... a ja podzieliłem to obustronnie przez 1−cosx...

i mam tylko trzy wyniki.... a
szkoda... takie łatwe zadanie.
5 maj 18:07
wolfy: kuba ja obliczylem ze ponad 8milionow xD
5 maj 18:07
luk18: właśnie, ile tych liczb?
5 maj 18:07
luk18: mi tez wychodziły jakieś kosmiczne ale stwierdziłem że nie moze aż taki wynik wyjść
5 maj 18:08
Piotrek: Kuba: wg mnie C28 * C36 * W37
5 maj 18:08
jan: mi wyszło coś koło 400
5 maj 18:09
wolfy: ogolnie jest 89 999 999 liczb 8 cyfrowych wiec chyba dobrze...
5 maj 18:09
stokrotka: mi tez wyszlo 6wynikow..ale ja mialam i dla sinx i dla cosx. wiec nie wiem czy to bd ok.
5 maj 18:09
asdfg: a powiedzcie mi w tym zadaniu z graniastosłupem prawidlowym co trzeba było obliczyc najmniejsze
pole , ile wyszło?
5 maj 18:10
Grześ1992: a tak nei mozna bylo?
2sin2(1−cosx)=1−cosx / :1−cosx
1−2sin2x=0
cos2x=0 .............?
5 maj 18:10
Godzio:
Nie, bo pomijasz wynik
5 maj 18:11
Tragos: to z graniastosłupem mi wyszło krawędź podstawy = 1
5 maj 18:11
Grześ1992: kurcze może chociaż wtedy 2 pkt. za to dadzą
5 maj 18:11
Kuba: mnie wysło około 80 tys tych liczb

no cóż bywa

A pierwsze wystarczy słowne uzasadnienie
że iloczyn 3ech kolejnych liczb C jest podzielny przez 6 więc jego kwadrat jest podzielny
przez 36?
5 maj 18:11
luk18: a mam pytanie jak to z tym kątem i stycznymi, jak to policzyć, bo nie wiedziałem więc zrobiłem
rysunek i z rysunku odczytałem współrzędne tych prostych i napisałem że ten kąt ma 900
5 maj 18:12
Vizer: grześ nie może być gubisz wyniki.
5 maj 18:12
asdfg: kąt 90 stopni i krawędź 1 w graniastoslupie , Dobrze mam! yea !
5 maj 18:13
Piotrek: liczysz proste i widzisz że a1 * a2 = −1 więc są prostopadłe
5 maj 18:13
stokrotka: mi tez wyszedl 90stopni..
5 maj 18:13
Tragos: luk tak 90 stopni wychodzi, ja sobie wyznaczyłem równania obu stycznych, a potem wzór na
tangens kąta pomiędzy dwoma prostymi (z tablic), no i mianownik wychodził 0 − czyli tanges nie
istnieje, więc kąt = 90
5 maj 18:13
Vizer: Mnie wyszło 192080 takich liczb osmiocyfrowych
5 maj 18:13
rumpek: Godziu myślę, że ta matura była trudniejsza, niż niektóre próbne matury zadania.info
5 maj 18:14
Piotrek: Vizer: mi też
5 maj 18:15
adam666: mi tez Viser
5 maj 18:17
Vizer: | | | | | |
I tak jest dobrze bo wychodzi coas takiego | * | *73 |
| | | |
5 maj 18:17
adam666: Zgadza sie, mi tez tak wyszło. Ale sam matura to hardcorowa. Nie dośćże czlowiek zmęczony po
podst to jeszcze jakis zaprzeproszeniem **uj ułoży takie coś.
5 maj 18:18
Rivi: w trygonometrii było 6 rozwiązań, jak ktoś pisał
0, 2, 1/4 3/4 5/4 7/4 (pi wszystko)
5 maj 18:18
Tragos: a no ja kur** wziąłem głupi na końcu *9
3... ja pier
5 maj 18:18
Kuba: Ale szczerze uważacie że była trudna? Ja jestem z klasy językowej, opierdalałem się a nie
przygotowywałem i pierwsze 6 zadań, spokojnie potem już ciężko ale spodziewałem się czegoś
trudniejszego...
5 maj 18:19
5 maj 18:20
stokrotka: to moze rozpisz te pierwsze 6 zadan : ) bo na oko one moga sie nie wydawac trudne.. albo jestes
taki dobry

. jednak wiekszosc uwaza,ze to nie byla latwa matura i w takim razie wiekszosci
sprawila kłopot.
5 maj 18:21
stokrotka: chyba,ze pisales to zwracam honor i gratuluje
5 maj 18:21
Tomek.Noah: Ja prawdopodobienstwo spieprzylem ale jak patrze na wyniki na innych forach jest zle wrecz
dobrze
5 maj 18:22
Tomek.Noah: *nie jest
5 maj 18:23
Patryks: teraz patrze na wyniki i z podstawy bede miał około 92−94 % a rozszerzenie to masakara...

Jak bedzie 70 % to bedzie cud...
5 maj 18:24
wolfy: Patryks mam podobnie
5 maj 18:26
Tomek.Noah: ja podstawowa 98−100 a rozszerzona to nie weim ale od 75% w gore
5 maj 18:27
wolfy: w zadaniu 6 ile wam wyszla AD?
5 maj 18:27
stokrotka: pewnie wieczorem bd gdzies rozwiazane te zadania na necie to sobie sprawdzimy
5 maj 18:27
Piotrek: wolfy: coś z √21
5 maj 18:28
gawi: ja pitole masakra byłaq

takie głupie błedy zrobiłam że ała

a powiedzcie mi z tym
ostrosłupem jak wyszło i ile środkowa wyszła
5 maj 18:29
tom: Bez wątpienia tegoroczna matura była o wiele bardziej trudna niż zeszłoroczna lub ta sprzed 2
lat. Niby zakres materiału ten sam ale zadania o wiele bardziej nietypowe i zwyczajnie
trudniejsze. Zeszłoroczni maturzyści mieli nieporównywalnie łatwiej i możemy im tylko teraz
zazdrościć

Niech jeszcze jutro nie będzie rozprawki na angielskim to też będzie pięknie..
5 maj 18:29
gawi: aaa i prosze o przeanalizowanie 8 bo nie wiem czy dobrze zrobiłam
5 maj 18:31
wolfy: mi wyszla 4 chyba <haha>
5 maj 18:31
wolfy: tom lepiej ze byla trudniejsza beda mniejsze progi
5 maj 18:32
Piotrek: a jak liczyłeś?
5 maj 18:32
Rivi: | | √46 | |
Mi sinus w ostrosłupie wyszedł |
| }.. |
| | 8 | |
5 maj 18:33
wolfy: obliczylem ramie pozniej obliczylem pole trojkata poznej porownalem pole trojkata z innym...
ale widze ze bedzie to zle ...
5 maj 18:34
Patryks: Mi AD wyszło 4
5 maj 18:34
Tragos: ja ramię liczyłem, a potem tw. cos,
no też mi nie za ładny wynik tam wyszedł
5 maj 18:35
Piotrek: Ja przyjąłem że środkowa dzieli trójkąt na 2 równe pola i z tych 2 trójkątów policzyłem ramię i
dalej z tw. cosinusów
5 maj 18:35
Rivi: | | | |
8. 12a+6b=24 ⇔ 2a+b=4 a∊(0,2) |
| |
| | | |
Pb=6*a*b=6a(4−2a)=−12a
2+24a
f(a)=−12a
2+24a
funkcja maleje blablabla największe pole w wierzchołku
a
w=1
5 maj 18:35
gawi: Nooo mi 4 nie wyszło mi 4 pierwiastki cos tam na 3 chyba
5 maj 18:35
Tomek.Noah: Rivi tak samo
5 maj 18:37
rumpek:

Zadanie 6
Najpierw wyjdę od twierdzenia sinusów:
sin120
o:
sin(180
o − α) = sinα
| | √3 | |
sin(180o − 60o) = sin60o = |
| |
| | 2 | |
Mnożę na krzyż i otrzymuję:
√3x = 4 / : (
√3)
Jak mam wyliczone x to dalej już tylko korzystam z twierdzenia cosinusów.
| | 4√3 | | 4√3 | |
d2 = (8)2 + ( |
| )2 − 2 * |
| * 8 * cos30o |
| | 3 | | 3 | |
| | 16 * 3 | | 32√3 | | √3 | |
d2 = 64 + |
| − 2 * |
| * |
| |
| | 9 | | 3 | | 2 | |
| | 48 | | 32 * 3 | |
d2 = 64 + |
| − 2 * |
| |
| | 9 | | 6 | |
| | 112 | | 112 | |
d = √ |
| v d = −√ |
| ∉ N+ |
| | 3 | | 3 | |
Chyba coś pomieszałem, nie ?
5 maj 18:37
Kosmos: ale trudno to liczyłeś ja odrazu z twierdzenia cosinusów
5 maj 18:38
Kosmos: a jednak tak samo liczyłęm
5 maj 18:38
Piotrek: rumpek: widzę znajome wyniki
5 maj 18:39
tom: wolfy dla kogos kto zdawal w tamtym roku ale nie dostal sie gdzies tam sytuacja jest wymarzona,
bo progi poleca, ale tegorocznym w zaden sposob nie zmienia sytuacji mniejsze progi ale
generalnie mniej punkow tez. Moze byc wrecz gorzej, jesli duzo osob z zeszlego roku ponownie
bedzie ubiegac sie o przyjecie
5 maj 18:39
rumpek: Tylko gdzie się "dupnąłem"
5 maj 18:39
Kosmos: matura rozszerzona mnie załtwiła mam nauczkę że by się więcej uczyć matematyki
5 maj 18:39
luk18: A czy mógłby ktos 2 ostatnie zadania zrobić?
5 maj 18:39
Kosmos: wolfy ty piszesz drugi raz maturę ?
5 maj 18:40
Rivi: Mi x wyszedł taki sam, długości tego badziewia już nie pamiętam...
(x można z pitagorasa xD ja z cosinusów robiłem

)
5 maj 18:40
Kosmos: myśle że 60% będzie w sumie to mi styka
5 maj 18:41
rumpek:
Zadanie 7
x
2 + y
2 + 2x − 2y − 3 = 0
x
2 + 2x + 1 + y
2 − 2y + 1 − 1 = 0
(x + 1)
2 + (y − 1)
2 = 1
S = (−1,1)
r = 1
Tak o ?

jeszcze w szkole nie miałem ni twierdzenia sin/cos ani tych okręgów
5 maj 18:41
Tomek.Noah: (x+1)2+(y−1)2=5
5 maj 18:42
Kosmos: no mi r też wyszło √5
5 maj 18:43
rumpek: Chyba wiem dlaczego
Tomek.Noah tak tobie wyszło

muszę tylko doczytać o tych
nieszczęsnych okręgach
5 maj 18:43
rumpek: Pewnie moja wina

teraz wiem skąd się to wzięło.
5 maj 18:44
Wojteq66: r=
√5 mi wyszlo i na tym poprzestalem, dodalem notke tylko ze dwie proste musza byc odlegle od
srodka o
√5
5 maj 18:45
Rivi: 13. P(A/\B')=P(A\/B)−P(B)
P(A\/B)≤1,6 wyszło z wzoru, ale max może być 1 więc P(A\/B)≤1
| | | |
przekształcam to pierwsze na |
| |
| | | |
P(A\/B)=P(A/\B')+P(B)
1≥P(A/\B')+P(B)
1≥P(A/\B')+0,7
P(A/\B')≤0,3
5 maj 18:45
Vax: | | 4√21 | |
U mnie na szybkiego w zadaniu ze środkową trójkąta wychodzi |
| raczej ok. |
| | 3 | |
5 maj 18:45
Wojteq66: ale teraz jak patrze... to było do zrobienia z tymi okregami cholera...
5 maj 18:45
adam666: mam propozycje , może założymy nowy temat gdzie będą rozwiazania tych zadan? tylko zeby nikt
tam nie spamował, by było widoczne, czarno na białym.
5 maj 18:45
Artur: a mi wyszło 2
√10
5 maj 18:45
Artur: ze srodkową
5 maj 18:46
wewe: na maturze mialem taki wynik chba jak Vax tutaj wyzej z ta srodkowa
5 maj 18:46
rumpek: No
Vax tobie wyszło tak jak
Godziowi tylko gdzie ja się tam pomyliłem

?
5 maj 18:46
Piotrek: Vax poprawiasz mi humor
5 maj 18:47
Vizer: | | 4√21 | | 112 | |
Ni chce nic mówić ale |
| = |
| |
| | 3 | | 3 | |
5 maj 18:49
luk18: Nie rozumiem tego zadania 12..
5 maj 18:49
5 maj 18:49
luk18: A jaki wam sinus wyszedł w 11?
5 maj 18:49
Vax: @rumpek, nigdzie się nie pomyliłeś
| | 112 | | √112 | | 4√7 | | 4√21 | |
d2 = |
| ⇒ d = |
| = |
| = |
| |
| | 3 | | √3 | | √3 | | 3 | |
Ujemne rozwiązanie odpada, ponieważ długość boku nie może być ujemna
5 maj 18:50
rumpek: Szocke

zapomniałem niewymierność wypierdzielić
5 maj 18:50
Maturzysta: Panowie i Panie, moje czy grosze. Podoba mi się, że tegoroczna matura rozsz. stoi na tak
wysokim poziomie. Problem w tym, że inaczej było w maturami poprzednimi. To po prostu
niesprawiedliwe dla tegorocznych maturzystów "rozszerzonych".
5 maj 18:52
gawi: No nie fer... kurde ja się serio dużo uczyłam i proszę

dowalili takie zadania

a te ciągi to już w ogóle

o
ale podstawe mam na 94% xD
5 maj 18:58
Patt: No kosmos. Tragedia z leksza ta matura.
Podstawa uważam, że była trudna dla humanisów. Ale rozszerzenie było straszne...
5 maj 19:04
matura: w zeszłym roku za przyzwoity wynik można było uznać dopiero 80% i więcej, w tym myślę że jak
ktoś kto napisał na 60% nie ma się czego wstydzić. Odbije się to pewnie na progach punktowych
przy rekrutacji na studia. Niestety dla nas, tegorocznych maturzystów, to nie jest dobra
informacja, ponieważ zeszłoroczni najprawdopodobniej wykoszą nam sporo miejsc, przez co progi
w rzeczywistości nie spadną aż tak znacząco, a punktów z porównywalną czy czasem nawet większą
wiedzą mamy mniej. eh, niestety cke pokrzyżowała wielu z nas plany, dając z roku na rok maturę
o całkowicie innym poziomie trudności.
5 maj 19:05
kamil: @matura pisałem w tym roku i w tamtym i ja OSOBIŚCIE uważam że w tym była łatwiejsza DLA MNIE
5 maj 19:07
kubao: No niestety z rozsz bede mial pewnie tylko ok. 30−40%, dobrze ze podst mi fajnie poszla...
5 maj 19:07
Maciuś: matura masz 100% racje . Nie ma i nie bedzie sprawiedliwosci na tym świecie
5 maj 19:09
Tragos: a no co poradzicie.. zobaczymy co to będzie końcem czerwca, trzeba być dobrej myśli
póki co ja spadam, coś na angielski trzeba luknąć
5 maj 19:15
meg: Trudna była ...
Nie było najprostszych zdań...np z wartosci wezwzglednej, wyznaczenia reszty wielomianiu itd:(
szkoda...ale swiat sie nie zawalił

moze cos tak sie wyskrobie punktów
5 maj 19:34
Kosmos: e tam ale podstawa dobrze poszła to myślę na politechnike wystarczy
5 maj 19:35
Alaila: co wam powiem to wam powiem:
ponad 3 lata nie miałam styczności z matmą. pisałam dziś rozszerzoną. uczyłam się do niej sama.
ok 40% będę mieć.
poziom oceniam na prawdziwie rozszerzony. to już moje egzaminy na studiach (3 rok prawa) sa
prostsze
5 maj 19:41
KKK: Podstawa akurat nie była taka trudna jak w wiadomościach krzyczeli, natomiast rozszerzenie to
tragiczne. Przerobiłem 6 arkuszy z Cewe rozszerzonej i w każdej miałem około 70%, natomiast z
dzisiejszej matury pr. czuję, że będzie koło 30−40 %. Szkoda ale mam nadzieje, że dostanę się
na PB. A jak nie to w sumie też nic się nie stanie, pójdę do roboty + korki pod rozszerzenie i
za rok pizgne na 100% haha
Pozdrawiam maturzystów !
5 maj 19:48
essh: juebane cosinusy xD nie zdazylem tego porobic i Oo xD 4 pkt bye bye bo zrobilem tak jak ktos
wyzej ze podzielilem przez ten 1−cosx z zalozeniem ze cosx nie moze byc rowny 1 xD aaa tammm
xD ja sie pytam gdzie wielomiany i wartosc bezwzgledna xD
5 maj 19:54
kubao: kkk w 100% mam taką samą sytuację, z próbnych miałem zawsze ok 50−70% tutaj na więcej niż 40%
nie liczę...
5 maj 20:51
Epo: Poprawiałem maturę w tym roku. I chyba w następnym będzie kolejna poprawka
5 maj 20:54