matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
działania na potęgach
duu duu:
9
1
/
3
* 243
1
/
3
= ?
0,125
−
1
/
3
*
3
√
3
Zamieniłam to na pierwiastki czyli:
3
√
9
*
3
√
243
i co dalej ?
3
√
81
*
3
√
3
5 maj 13:16
duu duu:
pomocy
5 maj 13:25
anita:
125
1
0,125
−
1
/
3
=
−
1
/
3
=
−
1
/
3
=
3
√
8
1000
8
czyli
3
√
9
*
3
√
243
9*243
=
3
√
3
√
8
*
3
√
3
8*3
dziewięć skraca się z trójką i otrzymujemy
3*243
3
√
3*243
3
√
729
3
√
27*27
3
3
√
27
3
√
=
=
=
=
8*1
3
√
8
2
2
2
uff... najdłużej zajmuje mi pisanie w tym edytorze, nie mam wprawy
5 maj 14:50