Zad z matury
Daniel: A jak zrobiliście zad. z tą drogą?
Mi wyszło, ze dziennie przechodził 4km ale nie wiem czy dobrze
5 maj 12:34
....: mi wyszło, że 28 km
5 maj 12:35
wewe: x * y = 112
( x − 12 ) ( y +3 ) = 112
i rozwiazywalem
5 maj 12:35
....: i chodził przez 4 dni
5 maj 12:35
wewe: nom 28 km , 4 dni
5 maj 12:35
Daniel: To ja chyba na odwrót zrobiłem ze 4 km dziennie
5 maj 12:36
Daniel: wiedziałem ze coś źle ale jakies 4 pkt chyba będa co ?
5 maj 12:37
Igor: on szedł 28 km dziennie przez 4 dni
t−czas cały [dni]
s−droga cała
d−droga na 1 dzień
t*d=s
z informacji
(t+3)(d−12)=s
wychodzi układ równań i obliczasz
5 maj 12:37
Maciuś: mi tez wyszlo 28km /dzien
5 maj 12:38
Daniel: Też tak mam tyle 28 i 4 tylko ze w odp. popaprałem i na odwót napisałem
5 maj 12:39
....: hura mam 4 pkt
5 maj 12:39