i jak to ugryść?
:P: Turysta pokonał odległość 112km, gdyby na pokonanie odległości miał 3 dni więcej, jego dzienne
pokonanie trasy było by o 12km krótsze. Ile km dziennie robił turysta.
5 maj 11:56
Vax: x − ilość dni
y − ile przechodził km każdego dnia:
{xy = 112
{(x+3)(y−12) = 112
Z tego otrzymujemy 2 rozwiązania (jedno zawierające ujemne x,y drugie dodatnie) oczywiście
tylko 2 jest poprawne:
{x = 4
{y = 28
5 maj 11:56
kaka: witam ile wam wyszło w prawdopodobienstwie

?
5 maj 11:58
Daniel: Yo też tak mam

to było za 5 pkt?
5 maj 12:35
Kwachu: 5pkt dla mnie
5 maj 12:36
....: suuuper a ja myślałam, że mam tylko 4 pkt a tu niespodzianka i mam 5 pkt
5 maj 12:42
emes: 2

?
5 maj 13:09
emes: mi tez wyszlo 28, ale zrobilam to swoim sposobem, ciekawa jestem czy mi to uznaja....
5 maj 13:14
.: a tu nie powinniśmy dodać jeszcze 12 bo w równaniu założyliśmy że chodził o 12 mniej...
5 maj 13:15