zbiory
ania9721: Dane są zbiory;
A={(x,y); x,y∈R x2+y2≤1}
B={(x,y): x,y∈R (x-2)2+y2≤9/2}
Na płaszczyźnie wspólrzędnych zilustryj zbiory, A,B A u B , A(odawócone u)B , A-B
26 lut 21:40
alina: zbiór A to koło o środku (0,0) i promieniu 1. Zbiór B to koło o środku (2,0) i promieniu
3/√2 (a tam nie powinna być 4 w mianowniku? wówczas byłoby łatwiej narysować).
Suma tych zbiorów to cały rysunek - oba koła
Część wspólna jak sama nazwa wskazuje to ta część rysunku na której koła zachodzą na
siebie
Rożnica A\B to ta część zbioru A, która nie pokrywa się ze zbiorem B.
27 lut 08:23
ania9721: tak w mianowniku powinna byc 4
27 lut 09:45
ania9721: dzięki za pomoc czy możesz mi pomuc z takim przykładem
Oblicz n, jeśli (n)=(n)
(2)=(4)
27 lut 09:49