matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
hm?
trudnawe:
trudnawe: Dany jest ostrosłup trójkatny prawidłowy, jego wysokosc ma taka sama długosc jak bok podstawy. Jaka miare ma kat nachylenia krawedzi bocznej do podstawy? próbowałem z podobienstwa trójkątów,ale tak nijak
4 maj 22:52
TOmek:
2
a
√
3
a
√
3
c=
*
=
3
2
3
a
3a
tgα=
=
={3}{
√
3
=
√
3
=60
a
√
3
3
a
√
3
4 maj 22:57
trudnawe:
dziekuje
5 maj 00:04