Logarytm
;): Wykaż że jeżeli liczby a,b,c są dodatnie takimi że a ≠ 1 b ≠ 1 c ≠ 1 oraz ab ≠ 1 to zachodzi
równość
| | logac * logbc | |
logabc = |
| |
| | logac + logbc | |
Teraz prosił bym kogoś o sprawdzenie
| | 1 | | 1 | |
L = |
| = |
| = |
| | logca + logcb | | | 1 | | 1 | |
| / * logbc + |
| / * logac | | logac | | logbc | |
| |
| 1 | | logac * logbc | |
| = |
| |
| logbc + logac | |
| | | logac * logbc | |
| | logbc + logac | |
L = P
4 maj 21:53
matura: zajebiście
4 maj 23:35
Popiel: zadanie za 2 pkt
4 maj 23:36
;): Tylko za 4 pkt chociaż nie wiem czy jest wszystko dobrze mam nadzieje że tak
4 maj 23:39
Godzio:
Git
4 maj 23:44
Godzio:
Tylko pierwsze przejście zrobiłbym na 2 razy, żeby nie mieli się do czego przyczepić
| | 1 | | 1 | |
L = |
| = |
| |
| | logc(ab) | | logca + logcb | |
4 maj 23:44
Popiel: lol moga się za takie coś czepiać

?
P.S będziecie dawali komentarze do zadań typu tutaj używam wzoru tego i tego itp

4 maj 23:46
;): Okej dziękuję Ci
Godziu ja Ci nie życzę 100% z matematyki bo wiem że będziesz tyle miał
tylko zdania bez problemów ulubionego przedmiotu czyli Polskiego
4 maj 23:47
Popiel: Sam się nie mogę doczekać wyników Godzia
4 maj 23:48
Eta:
4 maj 23:50
;): Przyda się na maturkę

Trzymaj kciuki za nas
Eto
4 maj 23:52
Godzio:
Jak nie będzie 100% to wstyd się pokazać

I również życzę stówek !
4 maj 23:54
Eta:
No,no bez .........100% mi tu się nie pokazywać

Powodzenia, trzymam mocno kciuki
4 maj 23:57
;): To chyba ja już nie zawitam na te forum niestety jeżeli bez 100% mamy się nie pokazywać heh
5 maj 00:00
Eta:
Zawitasz, zawitasz

......... wierzę w Was i napewno się nie zawiodę !
5 maj 00:03