:)
lukass: Czy |3−2
√2| − |2
√2−3| = To 6
4 maj 21:31
4 maj 21:35
wlb: wg mnie to 0 ale moge sie mylic

musisz sprawdzic czy w wart. bezwzglednej nie wychodzi
ujemny wynik. jesli wychodzi ujemny to zmieniasz znak.
3−2
√2 + 2
√2 − 3 = 0
4 maj 21:39
lukass: a nie zamnieniamy znaków cyz cos takeigo na przeciwny
4 maj 21:45
4 maj 21:48
lukass: ? ? ?
4 maj 21:49
lukass: moze ktos jeszcze wie

4 maj 21:53
wlb: patrz... patrzysz na pierwsza wart. bezwz.i liczysz tylko pierwsza bez zmiany znakow. Wychodzi
NA PLUSIE nie zmieniasz znakow i opuszczasz wart. bezw. PATRZYSZ na 2ga wart. bez. i liczysz.
wychodzi NA MINUSIE WIEC ZMIENIASZ ZNAK PRZED OPUSZCZENIEM. JEST JESZCZE JEDEN MINUS PRZED
WART. BEZ. WIEC ZNOW ZMIENIASZ. IDE SPAC BO JUTRO TRZEBA WSTAC NA MATME HAHAH bedzie beka
4 maj 21:55
wlb: 3−2√2 − (−2√2 + 3)= 3−2√2 + 2√2 −3 = 0 troche jaśniej? mam nadzieje ze cos pomogłem.
powodzenia i idz spac bo niewiele w stresie sie nauczysz. BEZ CIŚNIEŃ TO PODSTAWA BO JAK
BEDZIECIE SIE SRAĆ TO NIC NIE ZROBICIE
4 maj 21:57
Arek: wyjdzie 6 imo , bo jak usuniesz wartości bezwzględne to te 2
√2 się zkikwidują i zostanie 3 +
3 , przecież drugą wartość też trzeba ominąć...
ok, dobranoc, trzeba iść spać
4 maj 22:04
4 maj 22:10
xxx: tak
4 maj 22:35