matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
xxxx:
jaka jest największa i najmniejsza wartosc funkcji kwadratowej? f(x)= −x2=2x−3
?
4 maj 21:18
K+K:
tam ma być −x
2
+2x−3
4 maj 21:20
hihik:
p=−b/2a=1 q=f(p)=−2 Największa wartość to −2. Nie ma najmniejszej, bo parabola leci w dół do nieskończoności. Tak mi się wydaje
4 maj 21:25
xxxx:
aha, dzięki
4 maj 21:28