matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
g
MARTA:
2 sin
2
α + 1 = 2 Mógłby mi ktoś to rozwiązać? Ładnie proszę
4 maj 20:30
K+K:
2sin
2
α=1
1
sin
2
α=
2
√
2
√
2
sinα=
lub sinα= −
2
2
4 maj 20:33
MARTA:
dziękuję
tylko że ja właśnie nie wiem skąd ten
√
2
jest
4 maj 20:40
K+K:
2
√
2
√
2
wyłączasz pierwiastek z mianownika o tak
*
=
√
2
√
2
2
4 maj 20:44
K+K:
1
√
2
√
2
pokręciam he
*
=
√
2
√
2
2
4 maj 20:45
MARTA:
ahaaa...
mmm teraz to głupotą zaleciałam..
dziękuję Ci
4 maj 20:47
K+K:
proszę bardzo
4 maj 20:48