matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Nierówność
nrv:
(x−2)(x+3)≥0
4 maj 20:09
krzysiek:
x1=2 x2=−3 x∊<−3,2>
4 maj 20:11
Mate0:
x=2 x=−3 jest wieksze od zera, czyli to wszystko nad osią x x∊ (−
∞
,−3> U <2,+
∞
)
4 maj 20:14