całki
xyz: całki
Mam problem z całką, nie wiem co się zadziło w pewnym momencie:
mam coś takiego
| 1 | | | | 1 | | t−4 | |
| ∫ |
| dt = |
| ∫ |
| dt
|
| 3 | | t | | 9 | | t | |
i mam pytanie jak to zostało skrócone? może głupota ale wole wiedzieć bo wszystko mi się już
miesza
4 maj 16:15
Jack:
| 1 | | | | 1 | | 1 | | t−1−3 | | 1 | | 1 | | t−4 | |
| * |
| = |
| * |
| * |
| = |
| * |
| * |
| |
| 3 | | t | | 3 | | 3 | | t | | 3 | | 3 | | t | |
4 maj 16:18
xyz: dzięki

a możesz mi powiedzieć ile wynosi pochodna 2
xln2
4 maj 16:22
Jack:
ln2 przed pochodną i dalej pochodna z 2x, czyli ln2* 2x. Ostatecznie ln22*2x
4 maj 16:28