Suma długości wszystkich krawedzi szescianu jest rowna 24. Objetosc tego szescia
art: Suma długości wszystkich krawedzi szescianu jest rowna 24. Objetosc tego szescianu jest rowna ?
4 maj 15:52
ICSP: 8
4 maj 15:52
art: a jak to policzyles
4 maj 15:53
art:
4 maj 15:57
ICSP: 12a − 24 = 0
V = a3
4 maj 15:58
art: V=63 = 216
4 maj 16:01
art: nie znam tego wzoru , a to co napisaleś to rozumiem tak
12x6−24=72−24=48 co wcale nie daje 8
4 maj 16:02
ICSP: 4 krawedzie w podstawie
4 krawędzie boczne
a − dłguosć jednej krawędzi:
4a + 4a + 4a = 12a
12a = 24
a = 2
V = a3 = 23 = 2*2*2 = 4*2 = 8 równa się 8.
4 maj 16:03
Kejt: można tez tak:
krawędzi jest 12.
długość wszystkich krawędzi wynosi 24
długość jednej krawędzi: 24:12=2
a=2
V=a3=23=8
4 maj 16:04
art: a skad wiecie ze jak suma dlugosci krawedzi wynosi 24 to jest ich 12 ?
4 maj 16:05
Kejt: ilość krawędzi nie zależy od ich łącznej długości..
4 maj 16:06
art: ICSP obliczyl ale kejt od razu wiedzialas
4 maj 16:07
Kejt: przepraszam, że ja to pamiętam
4 maj 16:10
art: aha

czyli jakos rozumiem
4 maj 16:13
art: uczen otrzymal 5 ocen 5 3 6 x 3 . Srednia arytmetyczna tych ocen jest rowna 4. Oblicz x i
mediane tych 5 ocen
4 maj 16:16
art: czy
x=1
mediana = 4
4 maj 16:17
art: ,
4 maj 16:26
art: czy tyle wyjdzie
4 maj 19:57
art: Liczba 383 * 3√92 jest równe :
4 maj 20:00
aneta: 3 8/3 * 3√92
6 cze 23:25