równania
miś: Równanie |2x −1| = −2
A. nie ma rozwiązań
B. ma jedno rozwiązanie
C. ma dwa rozwiązania dodatnie
D. ma dwa rozwiązania różnych znaków
według mnie dwie odp x =−1/2 x=1 1/2
4 maj 15:51
Nie jestem mądry: D
4 maj 15:52
bump: wartosc bezwzgledna nie moze byc ujemna wiec A nie ma rozwiazan
4 maj 15:52
Nie jestem mądry: AAAAAAAle głupek ze mnie
4 maj 15:54
docia: a może ktoś pokazać jak to policzone jest?
4 maj 15:58
bump: tego sie nie liczy bo wartosc bezwgledna zawsze jest dodatnia a po prawej stronie masz −2 czyli
nie da rady zeby tak bylo
4 maj 15:58
Nie jestem mądry: Tu nic nie trzeba liczyć po prostu trzeba pamiętać że artość bezwzględna zawsze jest liczbą
dodatnią
4 maj 15:59