matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mnożenie logarytmów
arek:
jak obliczyć 2
l
og8 * 2
l
og0,25
krok po kroku 2 w obu przypadkach jest na dole, a log8 na górze.
4 maj 15:18
arek:
ej?
4 maj 22:18
Grześ:
no to masz tak: 2
log8
*2
log0,25
=2
log8+log0,25
=2
log(8*0,25
=2
log2
=2
(log
2
10)
1
−1=10
−1
=
4 maj 22:18