Wykres funkcji kwadratowej
Sinus : Wykres funkcji kwadratowej f(x)=(x−3)2 − 2 nie ma pkt wspolnych z prosta o rownaniu
a −3
b −1
c 1
d 3
4 maj 15:15
bump: a −3
4 maj 15:16
Sinus : a dlaczego ?
4 maj 15:17
Sinus :
4 maj 15:20
Wojteq66: odczytaj p i q z tego wzorku... naszkicuj sobie lekko ten wykres... i tylko jedna z podanych
prostych nie ma punktow wspolnych z wykresem...
4 maj 15:21
Sinus : problem z naszkicowaniem
4 maj 15:23
Sinus : p i q to jest −3 i −2 tak ?
4 maj 15:25
Sinus :
4 maj 15:27
Sinus : mam ten pkt ale jak sie wyzacza prostą
4 maj 15:27
;): ZW = <−2,∞) To zobacz z którą na pewno nie ma punktów wspólnych
4 maj 15:28
Sinus : z 1
4 maj 15:29
Sinus : nie ukrywam ze wcale tego nie rozumiem

Nigdy nie lubialem funkcji
4 maj 15:30
bump: najpierw patrzysz tylko na f(x)=(x−3)2 i widzisz ze rownanie ma tylko jedno miejsce zerowe to
znaczy ze q=0 czyli wierzcholek lezy na osi X a to oznacza ze jesli przesuniesz o 2 w dol bo
jest −2 w twojej funkcji to q=−2 a wtedy prosta o rownaniu y=−3 nie przecina bo jest nizej
4 maj 15:30