rozwiąż nierówności
jacek: 1) 4(x+2)−3(x−1)≤x+11
2) 3(x−4)(x+2)≥2(x+1)2+x(x−3)
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
4 maj 13:09
Kejt: doprowadź do najprostszej postaci najpierw..
a tak btw.. wy specjalnie te błędy w kodach wklejacie..? to denerwujące..
4 maj 13:11
jacek: potrzebuję rozwiazanie tego gotowe
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
4 maj 13:11
Nie jestem mądry: No na prawdę przestańcie wklejać te kody ! Nie będę takich zadań rozwiązywał
4 maj 13:13
Kejt: ech.. przestań to wklejać..
4(x+2)−3(x−1) ≤ x+11
4x+8−3x+3 ≤ x+11
x+11 ≤ x+11
0 ≤ 0
x∊ℛ
4 maj 13:13