matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Podaj z dokładnością do jednego stopnia miarę kąta DBA.
agat:
W trójkącie równoramiennym |AC| = |AB| i |kąt CAB| = 90stopni. Na boku AC zaznaczono punkt D, taki że |AD| : |DC| =
1
4
. Podaj z dokładnością do jednego stopnia miarę kąta DBA.
4 maj 12:47