Waszym zdaniem
Kasia: Jutrzejsza mata jaka będzie waszym zdaniem

?
4 maj 12:32
Kosmos: Moim zdaniem cudowna lubie mate jak gdzieś popełnię błąd to znaczy że jeszcze nie dojrzałem
4 maj 12:40
Kasia: ja nie lubię
4 maj 12:41
Kosmos: Liczby są cudowne
4 maj 12:43
ICSP: banalna powiedziałbym że na 100%
4 maj 12:44
Kasia: mam nadzieję , że banalna, bo w zeszłym roku była łatwa, to teraz może byc trudna
4 maj 12:45
Artur: ICSP mam do Ciebie prośbę, daj znac ze patrzysz do tego tematu jeszcze
4 maj 12:45
ICSP: 
wystarczający znak ?
4 maj 12:46
4 maj 12:47
Artur: rozpisywałeś to kiedyś, a mi się zgubił link... |x
1 − x
2| chodzi o vitea
heh jeśli jesteś kolesiem to nawet za przesadny znak
4 maj 12:47
Kosmos: ICPS jest pozytywnie nastawiony bo jutro pokaże swoje prawdziwe oblicze
4 maj 12:49
ICSP: |x2 −x1| = √(x1 + x2)2 − 4x1x2
Jeżeli a jest równe 1 to
|x2 − x1| = √Δ
4 maj 12:49
Kosmos: ICSP*

może jak bym wiedział co to znaczy to bym się nie mylił
4 maj 12:49
ICSP: ICSP = widzę pokój.
4 maj 12:54
Kosmos: a czemu nie ICSR

joke
4 maj 12:55
Artur: ICSP a czemu 4x1x2?
4 maj 12:57
ICSP: czekaj chwilkę. Już ci wyprowadzam ten wzór.
4 maj 12:59
ICSP: (x1 + x2)2 = x12 + 2x1x2 + x22 ⇔ x12 + x22 = (x1 + x2)2 − 2x1x2
|x1 − x2| = √(x1−x2)2 = √x12 + x22 − 2x1x2 =
√(x1 + x2)2 − 2x1x2 − 2x1x2 = √(x1 + x2)2 − 4x1x2
4 maj 13:02
Licealista: ICSP, jak tam moje zadanie ? Wykaż, że jeżeli dla całkowitych dodatnich liczb a,b liczba
| | a2+b2 | |
|
| jest całkowita, to jest też kwadratem liczby całkowitej. |
| | ab+1 | |
4 maj 13:06
ICSP: Chwilowo nie mam na to pomysłu. Może wieczorkiem sie za to zabiorę.
4 maj 13:16
Godzio:
To zadanie to chyba z jakiegoś konkursu
4 maj 13:19
ICSP: Godziu zrobisz?
4 maj 13:20
Grześ: To równanie jakoś się przekształca jak dobrze pamiętam na równania Pella, czy coś takiego.
Gdzieś już to zadanie widziałem

Albo podobne wyrażenie hmm...
4 maj 13:24
Godzio:
Godziu nie zrobi póki co
4 maj 13:30
NADZIEJA: Do zrobienia
4 maj 14:03