rozwiąż równanie
olcia: a)2x2−4≤3(1−x)−5
potrzebuje rozwiązanie tego
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
4 maj 12:19
Nie jestem mądry: 2x
2−4≤3−3x−5
2x
2+3x−2≤0
Δ= 9+16=25
mamy taką nierówność
2(x+2)(x−
12)≤0
dalej chyba poradzisz sobie
4 maj 12:24
oaxoaxoax: a)2x
2−4≤3(1−x)−5
2x
2 − 4 ≤ 3 − 3x − 5
2x
2 + 3x − 2 ≤ 0
Δ=9 + 16 = 25
√Δ = 5
4 maj 12:25
olcia: b) 3x2−4x<−113
c) x(x−5)≤3(x−5)−1
a te dwa ?
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
4 maj 12:28
Nie jestem mądry: 3x2−4x+113<0
Δ= 16−1356= −1340 ⇒ nie ma rozwiązań
4 maj 12:30
olcia: sorki to jest tak 3x2−4x+113<0
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
4 maj 12:33
Nie jestem mądry: Δ=16−16=0
3(x−
23)<0
x<
23
4 maj 12:36