Układ równań
guns: Układ równań :
⎧ 2x+3y=5
⎩ x= −1
A. ma dokładnie jedno rozwiązanie
B.nie ma rozwiązań
C. ma dwa rozwiązania
d. ma niekończenie wiele rozwiązań
prawidłowa odpowiedz to A i tutaj właśnie mam problem może ktoś mi wytłumaczyć dlaczego to
jest poprawna odpowiedz

?
rozwiązanie układu:
⎧ −2+3y=5
⎩ x= −1
⎧ 3y=7
⎩ x= −1
⎧ y=2
13
⎩ x= −1
4 maj 11:19
Kejt: jedno rozwiązanie dla x i jedno dla y oznacza, że cały układ ma jedno rozwiązanie.. to się
liczy w "parach". Gdyby były dwa rozwiązania dla x i dwa dla y. to wtedy cały układ miałby dwa
rozwiązania.. rozumiesz?
4 maj 12:32