matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kąt α jest kątem ostrym
Karmelka :
kąt α jest kątem ostrym i tgα=1/2 Jaki warunek spełnie kąt α? − α<30 stopni − α=30 sopni − α= 60 stopni −α > 60 stopni
4 maj 10:39
Bogdan:
1
Sprawdź w tablicach wartość α dla tgα =
2
4 maj 10:40