Punkty A=(-1,3) i C=(7,9)
Michał : Punkty A=(−1,3) i C=(7,9) są przeciwległymi wierzchołkami prostokąta ABCD. Promień okręgu
opisanego na tym prostokącie jest równy
a. 10
b.6√2
c.5
d. 3√2
Bardzo prosze o pomoc bo od tej całej nauki mózg mi wysiada i nei potrafie sie skupić ...
4 maj 10:35
Bogdan:
Gdzie leży środek okręgu opisanego na prostokącie?
4 maj 10:42
Nie jestem mądry: Oblicz połowę długości odcinka AC to właśnie będzie promień okręgu
4 maj 12:09
Anja: Dlaczego mi to nie wychodzi jak licze najpierw środek odcinka AC (3,6) i następnie licze ten
odcinek od środka AC do punktu B.
24 kwi 17:56
Anja: Do punktu C *
24 kwi 18:00
Adamm: załóż inny temat i pokaż jak to liczysz
24 kwi 18:06
Anja: Już mi wyszło dobrze xd
24 kwi 18:13