matematykaszkolna.pl
Witam was, mam inny problem, przygotowanie do spr z całego roku. Kaml908: Witam was, dziękuje za poprzednia pomoc z której na spr dostałem 4. Teraz mam drugą prośbę większą niestety, piszemy w tym roku spr z całego roku szkolnego, co ma nas przygotować do matury próbnej. Oto zakres: trygonometria kąta ostrego; funkcja kwadratowa; badanie trójmianu kwadratowego, wartość najmniejsza i wartość największą funkcji kwadratowej w przedziale domkniętym; równania kwadratowe; nierówności kwadratowe; zadania tekstowe prowadzące do równań i nierówności kwadratowych; wielomian jednej zmiennej; dodawanie, odejmowanie i mnożenie wielomianów; równania wielomianowe; ciągi liczbowe, ciąg arytmetyczny, ciąg geometryczny; związki między kątem środkowym, kątem wpisanym i kątem między styczną a cięciwą okręgu; czworokąty, pola czworokątów; wzajemne położenie prostej i okręgu, równanie okręgu Jeśli ktoś napisał by mi z każdej kategorii kilka topowych zadań z rozwiązaniem byłym bardzo wdzięczny. Przepraszam że aż tego tyle, ja poprostu bardziej humanistą jestem i jak mam zadania rozwiązane to je analizuje i poźniej wiem jak robić podobne, a niestety w podręcznikach mało zadań z rozwiązaniami, a jak są to bardzo proste Dziekuje bardzo
4 maj 10:07