matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi i funkcja kwadratowa
kasiek:
Witam.
4
1
2
* 4
−
1
Zad. Liczba
jest równa
4
0
− o,5
A. 1 B. −1 C. 2 D. 4 Zad. Wykres funkcji kwadratoweh f(x) = −x
2
+ 1 ma dwa punkty wspólne z prostą o równaniu A. x=−1 B.x=1 C. y= −1 D. y=1
3 maj 21:46
sd:
1) A 2) C
3 maj 21:48
kasiek:
Mi chodzi o rozwiązanie tych zadań a nie same odpowiedzi
3 maj 22:06