matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Misia:
4.Oblicz , ile kg octu o stężeniu 10% należy zmieszać z wodą, aby otrzymać 10 kg zalewy octowej do ogórków o stężeniu 3%.
3 maj 21:23
dero2005:
x*10+y*0=10*3 x+y=10 10x=30 x = 3 → ocet y = 10−3 = 7 → woda
3 maj 22:17