Funkcja
Robert: Funkcja f określona jest wzorem f(x) = log2 (4x − 12)
Jak przekształcić ten wzór? powinniśmy otrzymać f(x) = log2 (x−3) +2
3 maj 19:56
Eta:
4x−12 = 4(x−3) = 42*(x−3)
f(x)= log222 *(x−3)= log222+log2(x−3)= 2 +log2(x−3)
3 maj 20:04
Robert: Dziękuję
3 maj 20:06
Eta:
Poprawiam jeszcze chochlika
ma być w pierwszej linijce
...... = 22*(x−3)
3 maj 20:08
;):
3 maj 20:10
Maciuś: co wy z tymi jablkami macie
3 maj 20:11
3 maj 20:13
Maciuś: hehe smacznego w takim razie
3 maj 20:16
koko: βγδΔδ∞∞≤≥←⇒∑⇔⇒←∊≤δγπΩ≥
26 lut 11:49
koko:

α
26 lut 11:51