funkcja kwadratowa
galaktyczny_wojownik: f(x) = 2(x−1)2 − 1
3 maj 19:26
Kuba: brakuje polecenia
3 maj 19:26
galaktyczny_wojownik: Zapomnialem dodać polecenie: Narysuj wykres f, monotnicznosc i ZW
3 maj 19:26
Nie jestem mądry: I co z tym trzeba zrobić ?
3 maj 19:26
Maciuś: hehehe uwielbiam takich zakreconych ludzi

są lespi, zakladaja tematy bez niczego
3 maj 19:27
Maciuś: I prosza o pomoc
3 maj 19:27
galaktyczny_wojownik: Przestańcie spamować, macie już to swoje polecenie...
3 maj 19:27
Nie jestem mądry: Jeśli się nie mylę trzeba narysować wykres funkcji y=x
2
i przesunąć o 1 w dół i o 1 w prawo
3 maj 19:29
Maciuś: wierzcholek paraboli masz ( 1,−1) ramiona w gore po a>0
3 maj 19:29
Nie jestem mądry: Chyba 2 zgubiłem przy x2
3 maj 19:30
Kuba: Zaznaczasz wierzchołek:
S=(1,−1) ramiona w góre
wykres maleje od (−∞,1> zapomniałem czy domyka się w obu przedziałach czy tylko w jednym?
wykres rośnie od <1, +∞)
ZW: <−1, +∞)
3 maj 19:30
galaktyczny_wojownik: A czemu nie w tabeli. Wiem, że istnieje taka możliwość, ale czemu akurat tabele w tym
zawadzają?
3 maj 19:31
galaktyczny_wojownik: A widzicie jednak nie wiecie, Tfu.
3 maj 19:36